ترکیب اسید های چرب و مزایای تغذیه ای روغن کلزا

 اسیدهای چرب اشباع : روغن کلزا در میان روغنهای خوراکی شناخته شده نظیر روغن های سویا، آفتابگردان، پالم، بادام زمینی، زیتون و همچنین روغنهای حیوانی و کره کمترین میزان اسیدهای چرب اشباع را دارا است. امروزه ثابت شده است مصرف زیاد اسیدهای چرب اشباع برای سلامتی مضر است و بدلیل افزایش نسبت کلسترول بد به خوب همچنین افزایش انعقاد پذری خون (ترمبوز) خطر ابتلا به بیماری های قلبی– عروقی و عوارض ناشی از آنها را تشدید می کند. ب) اسید لینولنیک(امگا- 3 ) و اسید لینولئیک (امگا – 6 ): این دو اسید چرب به عنوان اسیدهای چرب ضروری شناخته می شوند که بدن انسان حتما باید از طریق مواد غذایی آنها را دریافت کند، روغن کلزا بیشترین میزان اسید لینولنیک، امگا – 3 را در میان روغن های گیاهی (نباتی)شناخته شده دارا است. تحقیقات جدید مزایای متعدد فراوانی را برای اسیدهای چرب امگا 3 به اثبات رسانده است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش فشارخون، کلسترول و تری گلیسرید، بهبود عملکرد قلب و کمک به سلامت آن پیشگیری و بهبود ناراحتی های مفصلی و روماتیسمی، پیشگیری و بهبود افسردگی و ناراحتی های روحی–روانی و پیشگیری از ابتلا به سرطان؛ امروزه در الگو وتوصیه های جدید تغذیه ای مصرف حداقل 7/1 گرم اسید لینولنیک (امگا 3) در روز توصیه می شود.

در کشتیار بیشتر بخوانیم: ارقام کلزا از نظر تیپ رشد

شایان ذکر است که یک قاشق غذاخوری روغن کلزای استاندارد حاوی حدود یک گرم اسید لینولنیک است از این رو روغن کلزا روغن خوراکی برای بیماران قلبی، افراد مسن، چاق، مبتلا به دیابت و کلیه افرادی است که به دلیل مختلف از رژیم های غذایی خاص پیروی می کنند.

 مروری بر مزایای روغن کلزا (کانولا):
-غنی از اسید های چرب ضروری.
- سر شار از امگا-3.
-دارای کمترین اسید های چرب اشباح در میان روغن های خوراکی متداول.
 -مناسب برای افرادی که از رژیم غذایی مخصوص پیروی می کنند همچنین افراد مبتلا به دیابت و بیماران قلبی.
 -با ارزش تغذیه ای بهتر.
-ضامن سلامت قلب و ایده آل به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی.
-مقاوم در طی مراحل پخت وپز و سرخ کردن غذا.

سایر مطالب مفید در کشتیار: معرفی و تاریخچه محصول آفتاب گردان


شاید برای شما مفید باشد:  جدیدترین توصیه های فنی کلزا