افتخارات کشاورزی ایران

ایران به‌لحاظ جمعیتی در رتبه 18 جهان قرار دارد اما در تولید 21 محصول کشاورزی رتبه‌های تک‌رقمی را بین کشورهای جهان به خود اختصاص (بر اساس آمار سال گذشته فائو) داده است.

ایران در زمینه تولید دو محصول مهم خرما و پسته رتبه 2 جهان را داراست. رتبه سوم جهان در زمینه تولید گیلاس، خربزه، هندوانه، گردو، بادام و زردآلو نیز به ایران اختصاص دارد. کشور ما در زمینه تولید خیار، انجیر و کیوی در رتبه چهارم جهان قرار گرفته است. رتبه پنجم بزرگترین تولیدکننده هلو، پیاز و بادنجان نیز به ایران اختصاص دارد.

همچنین ایران در زمینه تولید سیب درختی و اسفناج رتبه ششم جهان، در زمینه تولید قارچ و گوجه‌فرنگی رتبه هفتم، در زمینه تولید انگور، لیمو و پرتقال رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.

رتبه ایران در زمینه تولید چغندر قند و چای 11، سیب‌زمینی 13، جو و گندم 15، کنجد 16، سبزیجات 19 و زیتون و توت‌فرنگی 20 اعلام شده است.

بر این اساس ایران در زمینه تولید 30 محصول مهم کشاورزی جزو 20 کشور نخست دنیا قرار گرفته است که نشان‌دهنده ضریب بالای امنیت غذایی و خوداتکایی این کشور در تأمین نیازهای غذایی ساکنان خود است.

بنابراین گزارش، بر اساس برآوردهای صورت‌گرفته ایران می‌تواند علاوه بر تأمین امنیت غذایی جمعیت 81میلیونی خود غذای 300 میلیون نفر را با اجرای کشاورزی حفاظتی اما مدرن، طولی و با افزایش عملکرد و بهره‌گیری از ظرفیتهای مغفول، تولید کند.

در این شرایط کشاورزی ایران می‌تواند به بازار بزرگ کشورهای همسایه و آسیای میانه و حتی کشورهای اروپایی صادرات خوبی داشته باشد و کشور را در اقتصاد بدون نفت یاری کند.