معرفی و تاریخچه محصول انگور

     انگور يكي ازمحصولات باغي با ارزش از گروه ریزمیوه ها است كه در اكثر مناطق دنيا كشت مي‌شود. تمام انگورهاي موجود در دنيا متعلق به خانوادة Ampelidaceae هستند كه آنرا خانواده Sarmentaceae يا Vitaceae نيز مي گويند و گونه های وحشی آن در تمام مناطق بین نواحی معتدل و گرمسیری دیده می شود. انگور زراعی به جنس Vitis، یکی از 14 جنس خانواده Vitaceae تعلق دارد که تنها تعداد اندکی از گونه های 13 جنس دیگر آن دارای میوه خوراکی بوده و بیشتر آنها به عنوان گیاهان زینتی به کار برده می شوند. این جنس دارای 32  گونه است که به سه گروه اصلی آمریکائی، آسیائی و اروپائی تقسیم می گردند. گروه اروپایی تنها شامل گونه Vinifera می باشد که بیش از90% ارقام انگورهای تجاری جهان از این گونه (به صورت خالص یا دورگه) هستند.

با کشتیار بیشتر بدانیم: پراکنش و مناطق کشت انگور

 عده ای دیرینگی یا قدمت انگور را حدود 6 تا 7 هزار سال تخمین میزنند. انگور یکی از میوه هایی بوده که از زمان قدیم مورد توجه بشر قرار گرفته است ؛ عده ای معتقد هستند انگور حتی پیش از پیدایش غلات مورد استفاده بشر بوده است و عده ای دیگر بر این باورند که انگور به صورت وحشی در جنگل ها وجود داشته است و انسانهای اولیه از  میوه و برگ آن بهره می جستند.

یونانیان در حدود 100 سال پیش از میلاد پرورش انگور را آغاز نمودند ، 600 سال پیش از میلاد پرورش انگور در مارسی فرانسه آغاز گردید ، رومیان نیز حدود 30 تا 50 سال پیش از میلاد کشت انگور را در نواحی جنوب آلمان آغاز نمودند.در ایران مبداً تاریخی کشت انگور بطور دقیق مشخص نیست اما طبق نظریه های مختلف کشت انگور در ایران از 2000 سال پیش از میلاد متداول بوده است.