ویژگی های ظاهری گیاه بادمجان
بادنجان گیاه ظریف پایا و گرمسیری است که اغلب به عنوان یک گیاه حساس و نیمه مقاومِ یکساله در مناطق معتدل کاشته میشود. ساقه اغلب خاردار است. گل بادنجان برنگ سفید تا بنفش و دارای پنج گلبرگ و پرچمهایی به رنگ زرد است.
میوهٔ تخممرغی شکل، براق و بنفش گوشتی سفید و بافتی گوشتی دارد. هنگام بریدن بادنجان، سطح بریده شده به سرعت برنگ قهوهای درمیآید.
گیاه تا ارتفاع ۴۰ الی ۱۵۰ سانتیمتر رشد میکند، برگهای بزرگِ زبر و دندانهداری دارد که ۱۰ الی ۲۰ سانتیمتر طول و ۵ الی ۱۰ سانتیمتر عرض دارند. بادنجانهای نیمه وحشی میتوانند بیشتر تا ۲۲۵ سانتیمتر رشد کنند و طول برگ آنها به بیش از ۳۰ سانتیمتر و عرض آنها به ۱۵ سانتیمتر برسد. در گیاهان وحشی (خودرو)، بادنجان کمتر از ۳ سانتیمتر قطر دارد، اما در انواع اهلی و کشت شده طول میوه بسیار بزرگتر ،۳۰ سانتیمتر یا بیشتر است.
با کشتیار بیشتر بدانیم: گیاه شناسی محصول بادمجان
بادنجان از نظر گیاهشناسی هنگام طبقهبندی بین ستهها قرار گرفتهاست. این گیاه دارای تخمهای نرم و کوچک زیادی است، که علیرغم خوردنی بودن تلخ هستند چون مانند تنباکو دارای آلکالوئید نیکوتین هستند.
به خاطر حساسیت بادمجان به سرما کشت آن بیشتر در نواحی گرمسیری صورت میگیرد البته در نواحی معتدل نیز میتوان به کشت این گیاه اقدام نمود، ولی باید توجه داشت که دمای کمتر از ۱۶ درجه باعث آسیب به گیاه میشود.
- ارتفاع بادمجان بین ۰.۵ تا ۱.۵ متر متغیر است.
- ریشههای سطحی و قوی دارد.
- برگهایی بزرگ و بیضوی به طول ۱۸-۱۰ سانتیمتر دارد.
- گلهای آن شبیه گل سیبزمینی و بنفش رنگ است، به صورت انفرادی و یا مجتمع دیده میشود که در صورت مجتمع بودن فقط گل تحتانی تولید میوه میکند.
- میوه آن کشیده و باریک و یا گرد و به رنگهای بنفش، سیاه، زرد و سفید دیده میشود.