دانه و روغن گیاه کلزا

دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.رقم اصلاح شده کلزا، که امروزه ((کانولا)) خوانده می‌شود، از مقدار کمتری اروسیک اسید و گلوکوزینولات برخوردار است و به علت محتوای کمتر مواد ضد تغذیه‌ای، برای مصرف انسان و تک معده‌ای‌ها نسبت به رقم غیر اصلاح شده یا همان کلزا مناسب‌تر است.
روغن کلزا به علت اینکه دارای اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول است، از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار می‌باشد. بین ارقام روغن کلزا و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می‌شود. به علت میزان روغن موجود در دانه‌های گیاه کلزا، این گیاه برای سده‌های پی در پی کشت می‌شود. محل رویش این گیاه در ابتدا در کرانه شرقی دریای مدیترانه بوده است؛ گرچه استفاده از آن سابقه‌ای بسیار طولانی دارد.

در کشتیار بیشتر بخوانیم: تقویت حاصلخیزی خاک برای کشت کلزا

 

 


شاید برای شما مفید باشد:  جدیدترین توصیه های فنی کلزا