مدیریت کنترل عوامل بیماریزای قارچی و باکتریائی زعفران

◄پیازهای کنده شده از زمین جهت کاشت مجدد باید در شرایط انباری مطلوب قرار گیرند. خشک و تنک کردن پیاز ها در انبارها جهت کاهش رطویت لابلای پیازهای زعفران امری ضروری است.رطوبت و گرمای زیاد در انبارها باعث شدت آلودگی­های پیاز زعفران می­شود.

◄ از آبیاری تابستانه و همچنین استفاده بیش از حد از کودهای ازته باید اجتناب ورزید.

◄پیازهای درآورده از زمین باید خاک و پوشال آن گرفته شود و همچنین سلامت ظاهری پیازها نیز مورد توجه قرار گیرد.

◄ حدالمقدوراز کاشت مجدد پیازهائی که بصورت ترکن از زمین بیرون آورده شده­اند اجتناب گردد.

◄ جهت کاهش آلودگی قارچی ضدعفونی پیازهای زعفران با قارچ­ کش­های تکتو(تیابندازول) و یا باویستین (کاربندازیم) به میزان 2 در هزار به صورت غوطه ور سازی به مدت نیم ساعت و سپس خشک کردن کورم­ها استفاده نمود

◄ اختلاط ترکیب قارچ­ کش­ رورال تی اس 5/1 در هزاروباکتری­کش نوردکس 1 در هزار می­تواند میزان آلودگی بیماری­های قارچی و باکتریایی پیاز زعفران را کاهش دهد و اثرات سوئی در جوانه­ زنی بنه­ های زعفران نداشته باشد

در کشتیار بیشتر بخوانیم: رنگ زعفران و عامل اصلی قدرت رنگی

 


شاید برای شما مفید باشد:  جدیدترین توصیه های فنی زعفران