اصول برگ‌ چینی باغات چای

برداشت در بیشتر باغ‌های چای پس از هرس و قبل از اینکه بوته‌ها دارای شاخساره و برگ جدید کافی باشند (یعنی زمانی‌که دارای 4 تا 5 برگ هستند)، آغاز شده و به‌عنوان برگ‌چینی زود هنگام شناخته می‌شود. در صورتی‌که باید عمل ناخن‌زنی هنگامی انجام شود که شاخساره‌ها 8 تا 10 برگی شده باشند به طوری‌که پس از ناخن‌زنی، 4 تا 6 برگ روی شاخساره باقی بماند. با این کار توان رشدی گیاه و اسکلت‌بندی آن افزایش می‌یابد.سطح برگ‌چینی در چای معمولاً صاف یا کمانی است که به روش اتخاذ شده برای برگ‌چینی بستگی دارد. معمولاً بوته‌هایی که با دست برداشت می‌شوند دارای سطح صاف هستند اما در برداشت ماشینی، بوته‌ها می‌توانند دارای سطحی صاف یا کمانی باشند.

با کشتیار بیشتر بدانیم: استانداردهای برگ‌ چینی چای

اگر سطح برگ‌چینی یکنواخت باشد باعث جذب آسان مواد غذایی یا سایر مواد شیمیایی پاشیده روی برگ‌ها می‌شود. هم‌چنین توزیع نورروی بوته‌ها به‌صورت یکنواخت صورت گرفته و شکفتن جوانه‌ها و غذا‌سازی به‌نحو بهتری انجام می‌گردد. در برخی از کشورها مانند سریلانکا از چوب‌های 2 متری استفاده می‌کنند. بدین منظور چوب‌ها را روی سطح بوته‌ها قرار داده و شاخساره‌های بالای آن را برداشت می‌کنند. در برخی از شرایط لازم است مقداری از شاخساره‌های خشبی و میانگره‌هایی که  به وجود آمده‌اند، حذف شوند. این عمل به یکنواخت‌سازی بوته‌ها معروف است.

 


شاید برای شما مفید باشد:  جدیدترین توصیه های فنی چایکاری