برداشت و چیدن محصول گردو

فصل برداشت گردو بستگي به شرايط محيطي دارد.مثلا در مناطق سرد در اواخر مهر ماه است.اما آنچه مسلم است هنگام برداشت گردو پوست آن بايد به رنگ قهوه اي مايل به خاکي در آمده باشد وپوست آن به راحتي از گردو جدا شود.برداشت محصول گردو بايد در اولين فرصت که گردو ها پوست مي دهند انجام شود.و بعد از چيدن گردوها بايد آنها را پوست کنده ومحصول را در سايه ودر جاي خشک پهن کرد تا خشک شوند.محل خشک کردن بايد طوري باشد که هوا در آن جريان داشته باشد.تنا محصول به طور کامل خشک شود.در مناطقي که آفتاب ملايم باشد ميتوان محصول را بعد از پوست گيري در آفتاب ملايم خشک کرد.

با کشتیار بیشتر بخوانیم: روش های ازدیاد گردو

اگر آفتاب شديد باشدموجب سياه شدن مغز گردو وعدم بازار پسندي آن ميشود.روش سنتي برداشت محصول گردوبه اين صورت است که با چوب بلند به شاخه هاي درخت ضربه ميزنند.که باعث تکيده شدن گردوها ميشود اين روش علاوه بر زحمت زياد ووقت گير بودن آن باعث صدمه به درخت گردو ميشود وثمر سالهاي آينده گردو را نيز از بين ميبرد.از آنجايي که ارتفاع درخت گردو زياد است براي برداشت مکانيزه واصولي از بالابر استفاده ميشود که مي توان آنرا به تراکتور متصل نمود.

 


شاید برای شما مفید باشد:  جدیدترین توصیه های فنی گردو