انبارداري ميوه تازه انگور
انبارداري ميوه تازه
الف- رقم مناسب:
- ارقام كاملاً ديررس با قابليت نگهداري بالا مثل فخري و شصت عروس براي اينكار مناسب هستند
ب- شرايط انبار:
- سردخانه هاي مجهز به سيستم كنترل اتمسفر با رطوبت نسبي95 – 90 درصد و دماي صفر درجه سانتی گراد مناسب هستند.
برداشت در صبح زود، به علت خنكي هوا، شادابي بيشترحبهها و دماي پايينتر ميوه انجام شود.
- به منظور جلوگيري از وارد آمدن ضربه به خوشه ها و ريزش حبه ها، برداشت با قيچي انجام شود.
ـ خوشه هاي انتخاب شده سريعاً به سايه و محل خنك انتقال داده شوند.
با کشتیار بیشتر بدانیم: نیاز مندی های آب و هوایی مراحل تولید
ضد عفوني: تيمارهاي زير نيز قابل استفاده است:
- اسپري بوتهها با محلول 5% قارچكش كاپتان در يك هفته قبل از برداشت محصول.
ـ غوطه ور سازي خوشهها پس از برداشت در محلول 1% قارچكش كاپتان به مدت 5 دقيقه حهت حذف قارچها.
ـ تدخين با گاز 5/0% وزني دياكسيدگوگرد ((So2 به مدت20 دقيقه قبل از قراردادن جعبه ها در سردخانه.
ج- ظروف نگهداري:
- جعبه هاي پياتيلن 6-3 كيلوگرمي به علت آلودگي كمتر به كپكها و حفظ ميوههاي سالم براي انبار كردن ميوه انگور مناسبتر هستند.
د- ضد عفوني:
- كاربرد گاز SO2 به ميزان يك چهارم حجم سالن خالي به مدت 20 دقيقه و سپس وارد كردن هواي تازه براي خروج گاز SO2 از سالن جهت كنترل پوسيدگيهاي قارچي طي انبارداري و حمل و نقل
خوشه هاي سالم با اندازه متوسط و حبه هاي بزرگ و مطلوب انتخاب كنيد.
با کشتیار بهتر بکاریم: نیاز گرمایی درختان سیب
ه- ظروف نگهداري:
- جعبه ها از كف و طرفين انبار 10 سانتيمتر و از سقف 25 سانتيمتر فاصله داشته باشند. هر جعبه با جعبه ديگر در ستونهاي دوتايي بايستي 10 سانتيمتر و اگر ستونها يك رديف هستند، بين دو ستون مجاور بايد 5 سانتيمتر فاصله باشد.
- كاربرد جعبه هاي حتيالمقدور يكسان و لبهدار تا بين جعبه ها فاصله ايجاد كند.
-استفاده از جعبه هاي چوبي كم عمق تا خوشهها تنها در يك لايه قرار گيرند
بسته به نوع رقم، زمان و نحوه برداشت، حمل و نقل، دما، حجم جعبه هاي مصرفي و تيمارهاي مختلف قبل و بعد از برداشت كه هر يك به تنهايي و در تركيب با ساير عوامل، تأثير بسزايي در افزايش طول مدت انبارماني و تقليل ضايعات كمي و كيفي محصول طي انبارداري دارند، مي تواند تا 200 روز ميوه را در سردخانه نگهداری كرد.