معرفی میوه به و خواص مهم آن

میوهٔ بـِه یا بهی (نام علمی: Cydonia oblonga) دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد. با این حال وقتی به پخته می‌شود بو و طعمی بسیار خوش دارد. برای کمپوت مناسب است و به صورت مربا و مارمالاد نیز کاربردی عالی دارد. اگر به دنبال به هستید باید به بازار کشاورزان یا مغازه‌های مخصوص سبزی مراجعه کنید. این میوه به صورت جهانی در ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین، نیوزیلند پرورش می‌یابد. 

«به» يک ميوه پرخاصيت بوده و از درختي با ارتفاع حداكثر ۵ متر حاصل مي‌شود. درخت به شبيه درخت سيب بوده و در فصل پاييز ميوه می دهد، تخم ميوه به را به دانه گويند كه اثر درمانی آن بسيار زياد است.

برگ، ميوه، دانه و ساير قسمت‌هاي درخت به دارای خاصيت درمانی بوده و به، به صورت خام، پخته، شربت، مربا، ژله، كمپوت و جوشانده مصرف می شود و به‌طور كلي براي تقويت قلب و اعصاب بسيار مفيد است. فيبر موجود در ميوه به نيز خواص درمانی داشته و مربای آن ضد نفخ بوده بر خلاف خود به كه نفاخ است.

به دارای ويتامين های A، B و C و همچنين املاحی مانند پتاسيم، روی، فسفر، كلسيم، آهن، منيزيم و سلنيوم است لذا از آنجايي كه يک مولتی ويتامين كامل محسوب می شود برای درمان لاغري و جلوگيری از چاقی مصرف اين ميوه توصيه می شود. «به» همچنين دارای ويتامين E و آنتی اكسيدان بوده و جلوی سرطان را می گيرد.