خواص تغذیه ای ماهی قزل آلا

ماهی قزل آلای رنگین کمان سرشار از پتاسیم است.
پتاسیم ماده مغذی است که بیشتر افراد به مقدار کافی از آن استفاده نمی کنند. از خواص ماهی قزل آلا با داشتن میزان قابل توجه پتاسیم که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد می توان اشاره نمود. رژیم های غذایی که مقدار کافی پتاسیم را ندارند می توانند فشار خون را بالا ببرند.
پتاسیم نوعی الکترولیت است که به حفظ تعادل مایعات در بدن شما کمک می کند و به سلامت عصب و انقباض عضلات کمک می کند. در واقع هر صد گرم گوشت قزل آلای پرورشی حدود 377 میلی گرم پتاسیم دارد.

قزل آلای رنگین کمان غنی است از فسفر
فسفر دومین ماده معدنی در بدن است. رژیم غذایی غنی از فسفر به عملکرد درست دستگاه گوارش و به هضم صحیح و درست مواد غذایی کمک می نماید. همچنین، فسفر مورد نیاز برای رشد، نگهداری و تعمیر همه بافت ها لازم است. زیرا آنها برای ساخت بلوک های ژنتیکی، DNA و RNA مورد نیاز است. میزان فسفر قزل آلا در هر صد گرم گوشت آن 226 میلی گرم است.

با کشتیار بهتر بکاریم: ویژگیها ی قزل آلا (معرفی ماهی قزل آلای رنگین کمان)

خواص ماهی قزل آلا منبع خوبی از سلنیوم
سلنویم ماده اعجاز انگیز برای سلامتی جامعه امروز است. غلیظ ترین ماده معدنی موجود در ماهی قزل آلا رنگین کمان سلنیوم است که ازبا ارزشترین خواص ماهی قزل آلا است. سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای عملکرد طبیعی مغز و اعصاب، سیستم دفاعی  و تولید مثل سالم در خانم ها و آقایان است. سلنیوم می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

سلنیوم به تولید آنزیم های آنتی اکسیدانی که دارای اثرات محافظتی در سلامتی در بدن هستند کمک می کند. همچنین از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند. قزل آلای رنگین کمان منبع خوبی از سلنیوم است. ماهی قزل آلای رنگین کمان حاوی 23/6 میکروگرم سلنیوم است.

در کشتیار بیشتر بخوانیم: اهمیت و خواص غذایی محصول کدو

خواص ماهی قزل آلا بدلیل حضور ویتامین D
نور خورشید بهترین منبع ویتامین D است. با این حال ویتامین D رژیم های غذایی هم می تواند مهم باشد، به خصوص برای افرادی که از نور طبیعی خورشید به اندازه کافی برخوردار نیستند. ماهی قزل آلا رنگین کمان یکی از بهترین منابع غذایی ویتامین است. ویتامین D عملکردهای اساسی زیادی برای سلامتی انسان دارد. این ویتامین به تقویت ایمنی، تنظیم فشار خون و تقویت سلامت استخوان ها کمک می کند.

ماهی قزل آلا رنگین کمان یک منبع عالی از ویتامین های گروه B
خانواده گروه B شامل انواع ویتامین های ارزشمند است. این ویتامین های محلول در آب می باشند که در سوخت و ساز نقش مهمی دارند. تیامین در بهره گیری بدن از اسیدهای آمینه و قندهای تجزیه شده کمک می نماید. نیاسین در تبدیل انرژی موثر است. نیاسین همچنین نقش مهمی در حذف مواد شیمیایی مضر از کبد دارد.

با کشتیار بیشتر بدانیم: ترکیب و خواص غذایی برنج

ویتامین B6 برای عملکرد درست انتقال دهنده های عصبی نقش پر رنگی دارد. انتقال دهنده های عصبی برای ساختن سروتونین و نوراپی نفرین اهمیت دارند. سروتونین و نوراپی نفرین می تواند بر خلق خوب انسان تاثیر بگذارند.
ویتامین B12 نقش اساسی در تولید گلبولهای قرمز دارد. ماهی قزل آلای رنگین کمان حاوی غلظت زیادی از این   ویتامین است. این ویتامین سطح هموسیستئین خون را نرمال نگه می دارد. هموسیستئین بالا با افزایش بیماری قلبی در ارتباط می باشد.