نوع پدیده
|
راهکارهای مقابله
|
افزایش دما
و
استرس
گرمایی
|
- افزایش خوراک دهی به 4 تا 6 مرتبه در روز
- تامین آب آشامیدنی خنک و کم نمک
- افزایش کیفیت خوراک
- طراحی سایه بان بالای آخور
- جلوگیری از افزایش بیش از حد پروتئین در جیره(18 درصد یا کمتر)
- مخازن آب نزدیک به آخور باشد تا دفعات مصرف آب افزایش یابد.
- کاهش فیبر اضافی در غذا در ماههای گرم سال
- کاهش نسبت علوفه به کنسانتره
- ایجاد سایبان بر روی اصطبل ها، آخور، آبشخور، بازگذاشتن دور تا دور اصطبل(4/5– 3/5مترمربع سایبان برای هر گاو)
- نظافت تابستانی رعایت شود و پره های فن ها را از گرد و غبار پاک کنید.
- استفاده از پنکه یا کولر در سالن شیر دوشي و مصرف آب سرد بلافاصله پس از دوشش.
- کاهش زمان انتظار قبل از شیر دوشی؛ کاهش تعداد گاو در هر گروه شیر دوشی.
- هواکش با زاویه30 درجه به سمت پایین نصب گردد.
- کنترل مگس
- استفاده از بیکربنات سدیم (جوش شیرین) براي پیشگیري از اسیدي شدن محیط شکمبه
- استفاده از نیاسین به میزان 6 گرم در روز به ازای هر دام به عنوان یک ماده افزودنی
- نسبت 3 به 1 پتاسیم به سدیم در جیره حفظ گردد.
- از بروز هر نوع تنش در گله خودداري نمایید.
- جایگاه انتظار شیردوشی بهترین مکان خنک سازی هستند که باید توسط هواکش، پنکه و مه پاش ها دمای بدن دام را کاهش
- تغذیه دامها در ساعات خنک روز صورت پذیرد (صبح ها و عصرها).
- در استرس گرمایی تعادل اسید و باز بدن بهم میخورد استفاده از الکترولیت ها در این مواقع مفید است.
|
شاید برای شما مفید باشد:
جدیدترین توصیه های فنی دامداری